Tiedossa on lukuisia kertoja, jolloin ydinaseita on käsitelty huolimattomasti tai taitamattomasti. Ne ovat seurauksena olleet vaarassa räjähtää tai kadota ja joutua vääriin käsiin. Varmasti suurin osa läheltä piti -tilanteista ei ole kuitenkaan koskaan tullut yleiseen tietoon. Tiettävästi ydinkärki ei ole koskaan vahingossa lauennut, mikä on pieni ihme, kun mietimme, kuinka huolimattomasti ja taitamattomasti niitä on välillä käsitelty.
Marokossa vuonna 1958 Yhdysvaltojen ydinpommi ei räjähtänyt vaan suli yhteen sitä kuljettaneen, radalta suistuneen lentokoneen kanssa valtavaksi säteileväksi möykyksi, joka haudattiin lähistölle. Samana vuonna Yhdysvalloilta katosi pommi omalle rannikolleen Georgian osavaltion edustalle eikä kyseistä ydinkärkeä ole tiettävästi koskaan löydetty. Vuonna 1966 Yhdysvallat hukkasi ydinaseen Espanjan rannikolle, mutta lopulta löysi sen ja sai sen nostettua meren pohjasta.
Vuonna 1961 vetypommin räjähdys oli erittäin lähellä Yhdysvalloissa. Kaksi vetypommia putosi lentokoneesta, ja toisen laskuvarjo toimi ja se laskeutui turvallisesti. Toisesta kuitenkin pettivät turvamekanismit yhtä lukuunottamatta ja 260 kertaa Hiroshimassa räjähtäneen pommin vahvuinen vetypommi jäi räjähtämättä.
Vuonna 1980 Yhdysvaltojen suurin yhdeksän megatonnin ydinpommi oli lähellä räjähtää ydinasesiilossa Arkansasissa, Yhdysvalloissa. Nuori insinööri pudotti ydinkärjen viereen monikiloisen hylsyn, joka rikkoi pommin polttoainesäiliön. Monen epäonnistuneen pelastusyrityksen jälkeen polttoainesäiliö räjähti ja tappoi yhden ihmisen. Ydinkärsi lensi parisataa metriä muttei lopulta räjähtänyt.
Lokakuussa vuonna 1981 Neuvostoliiton todennäköisesti ydinaseilla lastattu sukellusvene osui karille Karlskronassa. Lähellä sijaitsee ruotsalainen laivastotukikohta, mutta merivoimat eivät useaan tuntiin huomanneet karilleajoa. Virallisen selityksen mukaan sukellusvene harhautui karille Ruotsin aluevesillä kehnojen sääolosuhteiden takia. Toisena selityksenä on esitetty vakoilua. Venäläinen miehistö yritti saada veneen liikkeelle omin voimin ja yrittivät kieltäytyä ruotsalaisten avusta mutta lopulta heidän oli myrskyn uhatessa hyväksyttävä se. Ruotsalaiset ydinfyysikot tekivät sukellusveneen lähistöllä mittauksia ja olettavat sen kuljettaneen uraani-238:aa. Ydinaseettoman Ruotsin alueella oli siis todennäköisesti ydinaseita, joille olisi saattanut käydä huonosti myrskyssä.
Toukokuussa 2014 eräs Yhdysvaltojen ydinaseista vaurioitui korjaustöiden ohessa viallisten työtapojen seurauksena.
Nykyään pelätään, että ydinase eksyy terroristien, kuten ISIS:in käsiin. Rakentaakseen itse ydinaseen ne tarvitsisivat ydinlaitoksen, jossa ne voisivat rikastaa uraania. Pommin rakentaminen vaatii tietysti myös koulustusta ja erityistä osaamista. Toinen vaihtoehto on, että jokin suuri terroristijärjestö, kuten juuri ISIS, onnistuisi ostamaan ydinkärjen joltakin ydinasevaltiolta. Pelottava muttei mahdoton vaihtoehto olisi, jos ne onnistuisivat varastamaan sellaisen.