Rauhanteko: V. A. L. O – nykypäivän orjuuden lopettamiseksi

V.A.L.O.– Ei orjuudelle ry perustettiin keväällä 2012 Turussa. Halusimme vaikuttaa erityisesti omassa kaupungissamme ja maassamme, mutta olla myös osa globaalia ihmiskaupan vastaista rintamaa. Ajatuksenamme oli, että jokainen voi tehdä jotain nykypäivän orjuuden lopettamiseksi. Aloitimme työmme tukihenkilötoiminnalla: työperäisen ihmiskaupan uhreiksi joutunut aasialainen pariskunta vauvansa kanssa tarvitsi lastenhoitoapua. Pyrimme tukemaan heitä suomalaiseen yhteiskuntaan ja kulttuuriin sopeutumisessa ystävyyden keinoin.

Sittemmin työmme on kasvanut enemmän kuin olisimme osanneet kuvitellakaan. Toimimme Helsingissä, Turussa, Tampereella, Lahdessa, Joensuussa ja Jyväskylässä. Kerromme koululaisille ihmiskaupasta, järjestämme tiedottavia tapahtumia ja teemme tavoittavaa työtä haavoittuvassa asemassa olevien keskuudessa. Haluamme olla tekemässä Suomesta oikeudenmukaisuuden mallimaata. Ihmiskaupan ongelma on iso, mutta voimme tehdä oman osamme sen lopettamiseksi.

 

Riina, Puheenjohtaja

Lisätietoa: http://valo-eiorjuudelle.org/ Facebook: https://www.facebook.com/valoeiorjuudelle/, Instagram: valoeiorjuudelle

100 rauhantekoa -kampanjan pääsivulle

Jaa oma rauhantekosi somessa #100rauhantekoa tai sähköpostitse tiedotus(a)sadankomitea.fi.

Kuvaajat: Joonas Tsokkinen ja Mikael Kuitunen

Asiasanat: