Rauhanpolitiikkaa

Sadankomitea osallistuu aktiivisesti suomalaiseen ja kansainväliseen turvallisuus- ja puolustuspoliittiseen keskusteluun. Sadis pyrkii mahdollisimman tehokkaasti vaikuttamaan siihen, että myös muut kuin militaristiset ratkaisut olisivat turvallisuudesta puhuttaessa esillä.

Julkaisut

Julkaisu, 5.12.2016 01:36
Artikkelikokoelma Euroopan yhteinen(?) puolustus arvioi Euroopan unionin yhteisen puolustuksen eri elementtejä laajan turvallisuuden näkökulmasta. Kyse ei ole vain sotilaallisesta toiminnasta vaan myös esimerkiksi kriisinhallinnasta tai ilmastonmuutokseen varautumisesta.  
Julkaisu, 20.09.2015 04:49
Sadankomitea julkaisi Gandhi-päivänä, kansainvälisenä väkivallattomuuden päivänä, antimilitaristisen sarjakuva-antologian. Rauhan Tiellä - antimilitaristisia sarjakuvia nostaa esiin kriittisiä näkökulmia rauhaan, turvallisuuteen, asevarusteluun sekä rypäle- ja ydinasekysymyksiin. Runolliset, vaativat, niin tiukkaa faktaa sisältävät kuin tulevaisuuskuvia maalaavat sarjakuvat herättävät ajattelemaan ja rohkaisevat toimimaan.
Julkaisu, 7.04.2014 01:06
Rauhanjärjestö Sadankomitean 7.4. julkaistu pamfletti Pax Europaea – Näkökulmia Eurooppaan arvioi Euroopan unionin onnistumista rauhanprojektina sekä ottaa kantaa EU:lle vuonna 2012 myönnetyn Nobelin rauhanpalkinnon oikeutukseen. Pamfletin kirjoittajat pohtivat myös sitä, kuinka Unioni voisi nykyistä paremmin onnistua rauhantilan säilyttämisessä, määrittelemiensä perusarvojen toteuttamisessa sekä vaikuttavana globaalina toimijana.
22.06.2017 02:24
"Vaikka Suomen talous on kääntynyt nousuun, kestää kuitenkin pitkään, ennen kuin leipäjonot lyhenevät ja työllisyys merkittävästi kohenee. Muutosta voitaisiin tietenkin nopeuttaa elvyttävällä talouspolitiikalla, mutta siihen nykyisen hallituksen velkaantumista ja verojen korottamista kammoava politiikka ei taivu. Tai taipuu siinä tapauksessa, että kyse on maanpuolustuksesta. Uusien hävittäjien ja laivaston alusten rahoittamisessa on valiokunnan mukaan harkittava muun muassa etupainotteista lainanottoa tai puolustusveroa."
21.06.2017 12:31
"Minulle rauhantyö merkitsee sellaisen yhteiskunnan rakentamista, jossa tasa-arvo ja ihmisoikeudet toteutuvat kaikkialla. Rauhantyö on niin keskustelua vähemmistöjen asemasta Suomessa kuin köyhyyden ja globaalin eriarvoisuuden vähentämistä. Molemmat ovat kestävän rauhan perusedellytyksiä."
Tiedote, 13.06.2017 03:50
Neuvottelut ydinaseet kieltävästä sopimuksesta saavat tällä viikolla jatkoa YK:ssa. Arviolta 130 maata osallistuu 15.6.-7.7. käytäviin neuvotteluihin, joiden tavoitteena on laatia maailman ensimmäinen ydinasekieltosopimus. Suomi on ilmoittanut, ettei aio olla edes paikalla neuvotteluissa.