Rauhanpolitiikkaa

Sadankomitea osallistuu aktiivisesti suomalaiseen ja kansainväliseen turvallisuus- ja puolustuspoliittiseen keskusteluun. Sadis pyrkii mahdollisimman tehokkaasti vaikuttamaan siihen, että myös muut kuin militaristiset ratkaisut olisivat turvallisuudesta puhuttaessa esillä.

Julkaisut

Julkaisu, 5.12.2016 01:36
Artikkelikokoelma Euroopan yhteinen(?) puolustus arvioi Euroopan unionin yhteisen puolustuksen eri elementtejä laajan turvallisuuden näkökulmasta. Kyse ei ole vain sotilaallisesta toiminnasta vaan myös esimerkiksi kriisinhallinnasta tai ilmastonmuutokseen varautumisesta.  
Julkaisu, 20.09.2015 04:49
Sadankomitea julkaisi Gandhi-päivänä, kansainvälisenä väkivallattomuuden päivänä, antimilitaristisen sarjakuva-antologian. Rauhan Tiellä - antimilitaristisia sarjakuvia nostaa esiin kriittisiä näkökulmia rauhaan, turvallisuuteen, asevarusteluun sekä rypäle- ja ydinasekysymyksiin. Runolliset, vaativat, niin tiukkaa faktaa sisältävät kuin tulevaisuuskuvia maalaavat sarjakuvat herättävät ajattelemaan ja rohkaisevat toimimaan.
Julkaisu, 7.04.2014 01:06
Rauhanjärjestö Sadankomitean 7.4. julkaistu pamfletti Pax Europaea – Näkökulmia Eurooppaan arvioi Euroopan unionin onnistumista rauhanprojektina sekä ottaa kantaa EU:lle vuonna 2012 myönnetyn Nobelin rauhanpalkinnon oikeutukseen. Pamfletin kirjoittajat pohtivat myös sitä, kuinka Unioni voisi nykyistä paremmin onnistua rauhantilan säilyttämisessä, määrittelemiensä perusarvojen toteuttamisessa sekä vaikuttavana globaalina toimijana.
9.08.2017 11:21
Kaksi atomipommia, jotka pudotettiin japaniin vuonna 1945 tappoivat ja vammauttivat satoja tuhansia ihmisiä, ja niiden seuraukset tuntuvat vielä tänä päivänä. Hiroshiman yllä 6. elokuuta räjähtäneen uraanipommin räjähdyksen voimakkuus vastasi 15 000 tonnia TNT:tä. Se tuhosi ja poltti noin 70 prosenttia kaikista taloista ja aiheutti arviolta 140 000 kuolemaa vuoden 1945 loppuun mennessä, sekä kohonneen riskin syöpään ja kroonisiin sairauksiin räjähdyksestä selviytyjillä.
7.08.2017 01:58
International Campaign to Abolish Nuclear Weapons -kampanjan vuosikymmenen mittaisen työn jälkeen, ja 72 vuotta ydinaseiden keksimisen jälkeen, 7. heinäkuuta 2016, valtiot YK:ssa hyväksyivät virallisesti sopimuksen joka kategorisesti kieltää ydinaseet. Tähän asti ydinaseet ovat olleet ainoa joukkotuhoase, jota ei olla kielletty kansainvälisellä sopimuksella. Biologiset aseet kiellettiin 1972 ja kemialliset aseet 1992.
6.08.2017 06:16
6. ja 9. elokuuta, maailma muistaa Hiroshiman ja Nagasakin atomipommien 72. vuosipäivää. Ydinaseiden käyttö Hiroshimassa ja Nagasakissa tappoi siviilejä ja sotilaita erottelemattomasti ja kauheat epäinhimilliset seuraukset korostuivat selviytyjillä. Hallitukset ympäri maailman ovat tästä syystä hyväksyneet uuden sopimuksen joka tekee ydinaseista laittomia kansainvälisen oikeuden edessä.